Bine ati venit pe Seminte Profesionale

logo
0 0
Acasa Wishlist 0

Legumicultura

  • admin
  • 20/09/2023

BENEFICIILE ACIZILOR HUMICI ȘI FULVICI PENTRU CULTURILE AGRICOLE ȘI SOL

Acizii humici și fulvici, sunt componente esențiale în procesul de fertilizare a solului și al sănătății plantelor. Aceștia oferă numeroase beneficii atât solului cât și culturilor agricole, precum creșterea fertilizării solului, stimularea creșterii plantelor, stimularea activității micro-organismelor din sol și altele.

citeste
  • admin
  • 11/09/2023

DEFICITUL DE POTASIU DIN PLANTE - CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Potasiul este unul dintre cei trei macronutrienți esențiali în buna creștere și dezvoltare a plantelor alături de Azot și Fosfor. În articolul de astăzi, vom discuta despre importanța unui nivel optim de potasiu în plante, care sunt simptomele și cum putem trata această carență pentru a minimiza daunele cauzate.

citeste
  • admin
  • 28/08/2023

RĂDĂCINA- ORGAN ESENȚIAL PENTRU BUNA CREȘTERE ȘI DEZVOLTARE A CULTURILOR

Pentru a ajunge la rezultate optime, trebuie să oferim plantelor încă de la începutul ciclului de viață un aport optim de nutrienți în funcție de necesitățile fiecăreia. Pentru ca acest lucru să fie posibil unul dintre cele mai importante procese este reprezentat de creșterea și dezvoltarea rădăcinii.

citeste
  • admin
  • 16/08/2023

ERBICIDUL TOTAL- SOLUȚIA IDEALĂ PENTRU ELIMINAREA BURUIENILOR ANUALE SAU PERENE

Buruienile anuale sau perene, sunt plante dăunătoare culturilor, fără valoare economică atunci când cresc în culturi. Acestea sunt consumatoare de apă și nutrienți din sol, diminuând cantitatea necesară culturilor pentru dezvoltarea optimă. O altă problemă identificată o dată cu apariția acestora, este reducerea spațiului plantelor cultivate și umbrirea acestora.

citeste
  • admin
  • 09/08/2023

CARENTA DE CALCIU LA LEGUME- CAUZELE APARITIEI, SIMPTOMELE PREZENTE, METODE DE TRATAMENT

Calciul, așa cum este menționat mai sus, este unul dintre elementele de bază ale nutriției, asigurând rezistența mecanică a țesuturilor și turgescenta celulară. De asemenea, calciul este implicat și în procesele fiziologice ale plantei precum circuitul sărurilor și al apei.

citeste
  • admin
  • 07/08/2023

MANA TOMATELOR- APARITIA BOLII, SIMPTOME, MOD DE RASPANDIRE, MASURI DE COMBATERE

Una dintre cele mai frecvente boli apărute la culturile de tomate, mana tomatelor, este cauzată de ciuperca Phytophtora infestat, care apare în perioadele cu precipitații abundente sau temperaturi moderate.

citeste
  • admin
  • 18/07/2023

IMPORTANTA POTASIULUI (K) IN PROCESUL DE CRESTERE A PRODUCTIILOR

Potasiul este unul dintre cele mai importante trei elemente pentru dezvoltarea și creșterea producțiilor, alături de Azot și Fosfor.

citeste
  • admin
  • 28/06/2023

TRIPȘII - DĂUNĂTORI MAJORI AI CULTURILOR ÎN SPAȚIILE PROTEJATE

Tripșii sunt o specie de dăunători mici, cu o lungime de maxim 19 mm, extrem de periculoși pentru culturile noastre. Fiind greu de observat cu ochiul liber până în punctul maturității, sunt extrem de problematici în culturile de legume din România.

citeste
Transport asigurat

Asiguram transportul produselor pana la usa ta.

Te-ai razgandit?

Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.

Asistenta permanenta

Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.

Plata cu cardul in siguranta

Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.